ALEXANDER WANG

Alexander Wang er en amerikansk motedesigner, og den tidligere kreative direktøren for det franske motehuset Balenciaga. Wang er mest kjent for sin urbane design. Etter å ha lansert sin høstkolleksjon i 2008, som var en samling hvor svart var den overordnede fargen, kom han tilbake i 2009 med en linje hvor han utelukkende brukte lyse farger som oransje, blå, lilla, aqua og hot pink. Siden den gang har han vendt tilbake til å bruke hovedsakelig svarte stoffer. Wang har hele sin karriere blitt rost opp i skyene for sine fremragende ferdigheter som skredder. 31. juli 2014 ble det kunngjort at Alexander Wang ville komme til å forlate sin stilling som kreativ direktør hos Balenciaga.

 

Historien
Bare 18 år gammel flyttet Wang fra sin hjemby San Francisco til New York City for å studere ved Parsons School of Design. I 2005, etter bare to år på Parsons, bestemte han seg for å forfølge sin drøm om å lansere sitt eget luksusmerke. Bare to år senere, høsten 2007, presenterte Wang en komplett linje med kvinneklær på en New York Catwalk for første gang. Wang overrasket alle med en linje som besto i hovedsak av strikkede plagg, men kritikerne elsket kolleksjonen. For denne kolleksjonen vant Wang i 2008 Vogue Fashion Fund. En utmerkelse som brakte med seg enorm anerkjennelse og 20.000 dollar. Wang brukte hele premiebeløpet på skape nye kolleksjoner og lanserte senere samme år sin første kolleksjon med håndvesker. I 2009 slapp han kolleksjon “T” for kvinner av Alexander Wang, og senere samme år ble denne kolleksjonen etterfulgt av “T” for menn av Alexander Wang. I 2010 ble Wang virkelig anerkjent av sine kolleger da han ble annonsert som vinneren av CFDAs “Swarovski Womenswear Designer of the Year Award”. Senere samme år var også Wang mottaker av “The Swiss Textiles Award”. Alexander Wang er i dag en av verdens fremste moteskapere og hans kolleksjoner er å finne i mer enn 700 butikker verden over, deriblant luksusbutikker som Bloomingdale, Barneys New York, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Dover Street Market, Browns og Net-a-Porter.
Om Wangs Resort kolleksjon som kom i 2012 skrev Vogue.com: “Selv om Alexander Wang ikke designer uniformer for OL i 2014, vil telefonen sannsynligvis ringe konstant når OL ledelsen ser denne kollekjsonen”. I følge Wang selv fant han inspirasjon til kolleksjonen fra konkurrerende svømmere, syklister og jenter som trente til New York Maraton. Den overraskende sportye kolleksjonen fra Wang beviste nok en gang at dette er en designer man ikke kan sette i bås. Wangs Resort kolleksjon er den bestselgende kolleksjonen hans så langt. Kolleksjonen består av flotte sporty klær med spennende skarpe farger, med blant annet perforerte sporvester, patchwork windbreakers og bruksspor bukser. En flott kolleksjon fra en av nåtidens største urbane designere. Kolleksjonen har siden lanseringen vunnet en rekke priser for bruken av ny teknologi innen klesdesign.

 

Den 30. november 2013 rapporterte Women’s Wear Daily at Wang har blitt tilbudet jobben som kreativ direktør hos selveste Balenciaga. Hans debut høst-vinterkolleksjon 2014 ble som alltid mottatt som spennende og nytenkende. Det vites ikke hvorfor, men allerede etter to år forlot Wang sjefsstolen hos Balenciaga.

Senere samme år ble det annonsert at Alexander Wang skulle være den neste gjestedesigneren hos H & M. Kolleksjonen var tilgjengelig hos H & M butikker november 2014. Samlingen med H & M inkluderte klær for både menn og kvinner, samt et utvalg av hans berømte tilbehør.

 

Alexander Wang på Nesttunsenteret

Nesttunsenteret er stolt over å kunne tilby våre kunder designerklær fra en designer av Wangs karakter. Flere av hans mest spennende kolleksjoner, vesker og ikke minst et stort utvalg av tilbehør, er å finne på AMFI Nesttun.