Peppes Pizza

Peppes Pizza er en pizzakjede som serverer amerikansk- og italiensk pizza. Peppes er den største av alle pizzakjedene i Skandinavia. Restauranten ble grunnlagt av to amerikanere, Louis Jordan og hans kone Anne fra Hartford, Connecticut. Restaurantkjeden er i dag en del av Umoe Catering som består av restauranter som Burger King, TGI Fridays, La Baguette og Cafe Opus. Peppes Pizza er en av de aller første restaurantene som brakte utenlandsk mat til Norge. 9 millioner pizza serveres av Peppes hvert år på deres restauranter som er å finne i 11 byer i Norge. Den bestselgende boken ‘Seducer’ av den norsk forfatteren Jan Kjærstad dokumenterer mye av Peppes historie som pizzakjede.

 

Historien
Etter mange år i USA ønsket Anne seg hjem til sine norske røtter. Ektemannen Louis var ikke vanskelig å be. Han hadde vært på besøk i Norge en gang tidligere og visste godt at Norge på denne tiden ikke hadde restauranter som serverte amerikansk pizza. Vel fremme i Norge tok det ikke lang tid før ekteparet åpnet sin første restaurant på Solli i Oslo. Den aller første restauranten hadde de gitt navnet Peppes pizza Pub, og den hadde to avdelinger. En for de voksne og familien, mens kjelleren var satt av for bare ungdom. Oppskriftene hadde Louis tatt med seg fra pizzarestauranten han hadde drevet i Connecticut i USA. De første månedene etter at de åpnet sin første restaurant var det helt vanlig at det var lange køer utenfor. Presset fra kunder som ville ha amerikansk pizza var så stort at allerede 3 måneder etter å ha åpnet restaurant nr 1 på Soili, åpnet Anne og Louis sin andre Peppes. Etter bare 8 år i drift hadde Peppes ekspandert betraktelig, 26 restauranter hadde åpnet dørene og pizzaelskere i hele Norge kunne besøke en restaurant nær seg. I 1993 ble Peppes notert på Oslo børs, og året etter ble hele selskapet overtatt av Narvesengruppen. Under Narvesen vokste Peppes videre og i 2000 åpnet de dørene til restaurant nr. 50. Narvesen solgte seg ut av Peppes i 2002 da kjeden ble overtatt av Umoe Catering. Siden Umoe kom inn på eiersiden har kjeden vokst videre, og har i dag 90 restauranter med beliggenhet fra Kristiansand i sør til Hammerfest i Nord. Hver dag serverer de 2500 ansatte hos Peppes mer enn 30.000 måltider.

 

Det store utland

Fram til 2005 var Peppes å finne både i København og Gøteborg. Men det kan virke som våre kjære naboer ikke vet å sette pris på ordentlig pizza. Restaurantene i Danmark og Sverige er i dag begge avviklet, men det har ikke stoppet Peppes fra å ta for seg av det store utland. Kjeden har åpnet franchise-restauranter i Kuwait, Egypt og Kina de senere årene. De kinesiske restaurantene har noen forskjellige elementer på menyen som kinesere er mer vant til. I tillegg til et stort utvalg av pizza, kan man på Peppes restauranter i Kina også kose seg med supper og pastaretter. Avgjørelsen om å åpne restauranter i Kina ble tatt da man så hvilken mottakelse Pizza Hut fikk da de åpnet sine første restauranter i Kina. Den første Peppes restauranten åpnet i Beijing i 2013. Peppes fikk en relativt god mottakelse i Kina og har i dag 4 restauranter i landet. Til tross for å være kjent i Norge for å ha god mat, skrev en kritiker i Kina følgende: “Selv om Peppes ikke er kjent for sin utmerkede mat, er det ganske rimelig og godt”. I Kuwait derimot, har Peppes virkelig fått en strålende mottakelse. National Arabic Company, som har rettighetene for å drive Peppes i landet, har på bare 3 år åpnet 7 Peppes Pizza i landet.

 

Peppes Pizza på Nesttunsenteret har vært med oss helt siden senteret åpnet, og er den dag i dag et naturlig møtested for innbyggerne på Fana.