Bella Napoli Nesttun

Bella Napoli, tidligere kjent som Bella Pasta, er en kjede med over 190 italienske restauranter som opererer ut fra Storbritannia. Kjeden har gjennom årene hatt en rekke eiere, men i dag er Bella Napoli er en del av Casual Dining Group, som også eier Café Rouge og Las Iguanas kjedene.

Den første restauranten åpnet på New Oxford Street i London i november 2000. Det er nå mer enn 70 restauranter over hele landet, og 130 restauranter i 19 land verden over, deriblant i Norge hvor kjeden har 17 restauranter. I Storbritannia er Bella Napoli en av de største italienske kjedene og konkurrerer til daglig med kjeder som Ask, Pizza Express og Strada. Den første Bella Napoli restauranten ble åpnet sentralt i London av Jonathan Kaye, som var selskapets administrerende direktør i 2000. De neste 7 årene åpnet Bella Napoli hele 50 nye restauranter. Bella Napoli er kjent for å lansere nye restauranter i bygg med stor arkitektonisk verdi. I løpet av årene har kjeden åpnet restauranter i gamle kinolokaler, nedlagte rådhus og teater fra 1800- tallet.

Den første eieren av Bella Napoli virksomheten, Jonathan Kaye, er sønn av Reginald Kaye og nevø av Philip Kaye, som begge har en bakgrunn i restaurantbransjen med Golden Egg kaffekjeden på 1960-tallet og italienske restauranter som Garfunkels og Deep Pan Pizza. Begge nå solgt til The Restaurant Group. Bella Napoli donerer en andel av sin fortjeneste fra alle restauranter verden over til deres egen veldedighet, Fight for Life. En veldedig organisasjon som jobber for barn og kvinners rettigheter.

I 2011 utformet den prisbelønte kjendiskokken Aldo Zilli fire pizzaer som ble lagt til Bella Napolis meny under navnet “V.I.Pizzas”. Pizzaen ble i 2012 Bella Napolis bestselger gjennom tidene, og førte til at kjeden hvert år siden har invitert kjendiskokker til å lansere sin egen linje med italienske retter på deres meny. Blant kokkene som har laget mat for Bella Napoli er Gordon Ramsay, Wolfgang Puck, Bobby Flay og Giada De Laurentiis for å nevne noen.

Private equity selskapet TPG overtok all Bella Napoli virksomheten i 2015 da Jonathan Kaye forlot selskapet. I juni 2015 ble Dirk Eller utnevnt til midlertidig administrerende direktør. Jon Hendry-Pickup blir presentert som Bella Napolis nye konsernsjef i juli 2016.


Meny
Bella Napoli tilbyr en rekke italienskinspirerte retter, inkludert pizza, pasta, salater, kjøttretter og fisk. Alle deres restauranter tilbyr også en såkalt “Light Options”. Dette er retter som er utviklet med tanke på færre kalorier, har et lavt innhold av fett og serveres alltid med en italiensk salat. På menyen til Bella Napoli finner man også en rekke retter som måtte passe dem som er vegetarianer. Hele 13 retter uten kjøtt og fisk er på tilbud hos Bella Napoli, og det er i tillegg til et stort utvalg av salater. Det brede utvalget og den familievennlige atmosfæren gjør Bella Napoli til det perfekte valget når hele familien skal ut å spise.

 

Miljørekord
I begynnelsen av 2011 fikk Bella Napoli en stor utmerkelse da kjeden ble lagt til i Sustainable Restaurant Association (SRA) oversikt. Dette er en oversikt enhver restaurant drømmer om å komme med i. SRA tar utelukkende med restauranter som tar hensyn til miljø, avfallshåndtering og utelukkende benytter råvarer fra bærekraftige leverandører.

 

Priser
Bella Napoli har mottatt en rekke priser siden de åpnet dørene. Kjende har blant annet vunnet prisen for “Beste Casual Dining” på 2014. Kjeden ble også tildelt “Best Italian Restaurant Chain” i 2009 og “Best Pizza Chain” i 2007.
Bella Napoli finner du i andre etasjen på Nesttunsenteret. Restauranten åpnet dørene i 2012 og har siden servert mange tusen retter til våre besøkende.